Deorece suntem un site de broderii, deoarece nu ne putem abtine sa nu impartasim cu voi toate ideile trasnite, care ne vine in cap si informatia pe care o detinem, azi venim cu o lectie despre decorul de Craciun – copotele brodate.

Vine Craciunul sau cum facem clopotele brodate pentru brad?

Pentru lucru avem nevoie de: panza, fire mouline, margele, panglica organza, ace si foarfece.

Pentru inceput avem trebuie sa coasem doua motive patrate ale copotelului, pentru partea de sus (se coase in totalitate), pentru cea interioara (doarmarginea).

Cel mai important lucru – patratele trebuie sa fie de aceeasi dimensiune.

De la marginea broderiei ale celor doua patrate se lasa doua randuri necusute si in jurul perimetrului patratului se coase un rand cu cusatura “ac inapoi”, sau cum i se mai spune “backstitch”.

In exemplu sunt brodate dupa o schema monocrom cu fire mouline melanj. Marimea desenului constra din 57 x 57 cruci impreuna cu backstitch.

Poate fi adecvata orice alta schema in forma de patrat.

Se taie excesul panza, lasand pe intregul perimetru al patratului 3-4 celule pentru margine.

Indoim marginea inauntru si incepem sa coasem cele doua piese impreuna de firele backstitch cu un ac.

Se cos ambele patrate impreuna in jurul intregului perimetru. Vedeti ce am obtinut si tot procesul de lucru pas cu pas in fotografiile din GALERIA de imagini.

Acum se trece la coaserea in forma de clopot. Pentru a face acest lucru, se indoaie o parte a patratului in jumatate si se coase de la indoire spre margine (14 celule). Se faceacest lucru pe fiecare parte a patratului. Intoarceti clopotul pe fata.

La sfarsitul lucrului se decoreaza colturile clopottelului cu margele si perle. Tot din margele se face o limba si se coase in mijlocul clopotului. Apoi cu o bucla draguta din panglica de organsa se atarna clopotul pe pomul de Craciun!

Un Craciun fericit si multa sanatate! Va multumim pentru atentie!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});