Pe paginile noastre avem o serie de articole despre cusutul cu margele, pe care le puteti gasi AICI ! Astazi incercam sa venim cu multe alte sfaturi noi si de mare ajutor pentru incepatorii care brodeaza cu margele. Ce ar trebuie sa stie incepatorii care vor sa brodeze cu margele?

Se poate calca panza care a fost deja brodata cu margele?

Da! Se poate calca panza pe care desenul cu margele a fost deja brodat !!!! Dar asigurati-va ca puneti broderia cu margele cu fata in jos, iar pe partea verso (pe cea pe care nu exista margele) puneti o foaie de hartie pergament sau hartie simpla.

Care fire sunt cele mai bune pentru margele?

Cand brodati cu margele, este mai bine sa folositi fire de culoare alba sau culoarea pielii.

Cum sa va asigurati ca firul in procesul de coasere nu se incurca?

Magazinele vand ceara speciala pentru prelucrarea firelor de matase. Eu personal, folosesc o lumanare obisnuita cu ceara moale (in general cea mai ieftina). Puneti firul in ac. Aplicati firul pe ceara, apasand cu degetele si pur si simplu treceti firul de-a lungul pe lumanare. Ceara in exces poate fi indepartata pur si simplu prin trecerea pe toata lungimea firului printre degete. Dupa o astfel de prelucrare, firul nu se va incurca la brodarea cu margele.

Pe ce cerc este mai bine sa brodezi cu margele?

Din pacate, cand brodati cu margele, este aproape imposibil sa utilizati un cerc, cu exceptia broderiilor mici care incap in acel cerc si in cerc sunt fixate doar mrginile panzei fara broderie. Pentru broderia cu margele, se utilizeaza gherghefuri pentru tapiserie sau rame din lemn, pe care broderia cu margele este fixata folosind stifturi obișnuite. Gherghefurile de tapiserie sunt de diferite dimensiuni. Artizanele s-au adaptat, de asemenea, sa brodeze cu margele folosind sticle de limonada. Ele isi fixeaza baza pentru broderie cu margele folosind banda adeziva pe o sticla. Sincera sa fiu, personal nu am reusit sa folosesc o sticla cand brodam cu margele si nici nu o recomand, mai cu seama incepatorilor in cusutul cu margele. Insa se poate utiliza un gherghef mai cu seama daca este fix de dimensiunea broderiei. Eu am folosit un gherghef reglabil pentru diferite dimensiuni, am fixat panza (pe care brodez cu margele) pe o laturile orizontale folosind clemele disponibile acolo, am infasurat toata broderia pana la locul de cusut si apoi brodez incet ruland marginea broderiei. Pentru incepatori fiti atenti, daca e nevoie sa rulati broderie cusuta pentru ca e mai marge decat ghergheful, la rulare pe partea cusuta puneti o hartie pe fata inainte de rulare. Dar daca e sa fiu complet sincera, pentru incepatori mai cu seama, eu cos pe mana, nu am nevoie de nimic, o pot lua si lasa cand vreau, nu tin nimic in plus in mana, decat broderie cu margele. E usor.

Cum fixati firul de cusut atunci cand terminati firul sau broderia cu margele?

Deci brodam, brodam si firul, asa cum ar vrea norocul, are proprietatea de a se termina. Cum putem fixa firul de lucru atunci cand brodam cu margele? Tragem firul pe partea verso si il bagam in tesatura de-a lungul panzei (adica tragem acul de-a lungul panzei in sine, astfel incat firul sa ramana in ea) si apoi facem aceeasi cusatura inapoi. Si fara noduri !!! In primul rand, nu este frumos si, in al doilea rand, monofilamentele sunt foarte alunecoase si au proprietatea de a se dezlega.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});